Monday, September 18, 2006

Membership training ja Yonsein kannustamista!

Viikko meni opintoja aloitellessa ja arkeen totutellessa. Torstaina vietimme Sylvainin synttäreitä perinteisesti The Bar:ssa. Perjantaina suomenopintoja harrastava Andy tarjosi maistuvat ateriat vanhempiensa ravintolassa. Ruokaa tuotiin pöytään jatkuvasti ja tarjolla oli varmasti parhaat herkut talossa - valmistettuna toiveiden mukaan. Minusta tykättiin niin paljon, että lupasivat ilmaiset ateriat koko syksyksi. Ihan kiva. Vielä kun kehtaisi yli yhden kerran käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Viikonloppuna olimme International Yonsei Clubin järjestämällä member training leirityksellä. Muuten ihan kiva, mutta nämä pikkuvekkulit täällä Koreassa eivät osaa organisoida mitään! Siis kirjamellisesti. Aina paikanpäällä aletaan pohtimaan mitäs sitä tehdään, mistä saadaan ruoka jne. Lopputuloksena jengi väsyy, nälkiintyy ja ärsyyntyy. Eli matkattiin reilu kolme tuntia bussilla ilmeisesti itään. Kukaan ei oikein tiedä missä olimme. Ohjelmassa oli saven valamista, kaljatehtaalla vierailua ja humaltumista. Sekä paljon muuta mitä ei oikeasti tapahtunut.


Tein itselleni kahvimukin savesta. Tuli oikein komia. Kaljatehdas oli aika mielenkiintoinen. Kävimme läpi oluen teon prosessit ja tutustuimme tuotteisiin. 15 minuutin juo-niin-paljon-kuin-haluat -testimaistajainen oli varsin hauska. Varsinkin aasialaisia juuria olevissa tyypeissä tuli hauskoja reaktioita parista bissestä tyhjään vatsaan. Ja niin paluumatkalla laulettiinkin sitten bussissa! Yö meni sitten läpi juomapelejä pelatessa ja hengaillessa. Päätimme fiksusti nukkua talon katolla kaikki ruhtinaalliset kolme tuntia.



Kuluva viikko on syksyn kohokohtia Yonseilaisille. Ohjelmassa on perinteiset urheilutapahtumat Korean Yliopistoa vastaan. Eli stadionit täyttyvät seuraamaan koulun pelureiden edesottamuksia - lajeina jalkapallo, jääkiekko, rugby ja koripallo. No hommasta hauskan tekee, että tapahtuma näkyy ja kuuluu! Opiskelijoita treenataan laulamaan, tanssimaan ja kannustamaan oikealla tavalla. Siniset paidat yleistyvät päivä päivältä ja vihaa vastustajia vastaan kerätään pienin annoksin. Kannustusbiisit soivat joka puolella ja yhteishenki yritetään maksimoida. Hieman lapsellista mutta hauskaa! Muutenkin täällä tunnutaan todella olevan ylpeitä koulusta. Ja ihmiset hieman kauempaakin tietävät ja arvostavat parhaita yliopistoja. Koreassa koulutus on yhteiskunnan ykkösasioita. Yonsei-standing proud! Yritän vähän ryhdistäytyä sen kunniaksi kuvien otossa ja nettiin sumputtamisessa..

1 Comments:

Blogger Blub said...

Nice picture we sleeping at the roof! -ron

6:38 PM  

Post a Comment

<< Home