Sunday, August 20, 2006

Oon viikonloppu täällä taas!

Viikonloppuna tuli sitten oltua hieman viihteellä! Kampuksella ei ole niin paljon tekemistä, ja hirveän kauaksi ei jaksa kävellä yli 30 asteen helteellä. No hyvä vaihtoehto on nukkua päivällä ja juhlia yöllä.

Perjantai-iltana lähdettiin baarittelemaan semmoisella reilun 20 hengen porukalla. Tähän kampusalueen kylkeen on lyöty kaupunginosa palvelemaan lähinnä opiskelijoita. Tässä vaiheessa jo kaikki nokkelat sherlockit siellä kotona keksivät, että siellähän on baaria ja ravintolaa vieri vieressä. Ja kun korealaiset eivät säästele valotaulujen käytössä, iltaisin kyseessä aika värikäs mesta!
Olut on sellaiset 1,5-3 euroa riippuen paikasta. Pitcherin, eli kannullisen saakin sitten jo paljon huokeampaan litrahintaan. Perjantai-iltana tein nimeni tunnetuksi huitaisemalla kulhon jotain murosettiä ihmisten hurratessa(ravintolassa oli pakko tilata ruokaa, vaikka kaikki olivat juuri syöneet toisessa paikassa). No helpotti aamun krapulaa varmasti. Ilta päättyy Karaoke huoneessa, jossa laulettiin diplomin arvoisesti ohi nuottien. Mut hauskaa oli! Näytän ihan keilalta noissa kuvissa. Ekassa jenkkipoikia ja Ron juomassa olutta. Toisessa Leena näyttää miten karaokea lauletaan.

Lauantaina vähän sama setti, mutta eri paikka. Luulin jo hukanneeni kamerani, mutta se löytyi I-Housen security-veijarilta. Tästä innostuneena join puoli Pitcherillistä ykkösellä korvatakseni yli tunnin juomattomuuteni. Ja taas suomipoika keräsi kunniaa ja ihailua. Ilta jatkui pienellä länkkäreiden suosimalla clubilla. Tuli vähän tanssittua ja napsailtua drinkkejä. No ei siinä mitään, viiden jälkeen takaisin kotiin. No ei sentään - päätin pelastaa jatkot talon ulkopuolella hakemalla pullon Sojua, olutta ja vähän salmaria. Nukkumaan päästiin kait klo 7-8 aikaan. Hauskaahan on myös, että talossa on aika tiukat säännöt. Kaksi rikkomusta -> You'r fired! Alkoholin juonti esim johtaa tähän - talon sisällä! Jos taasen poikkeaa tyttöjen puolella tai tuo luvatta vieraan sisään niin lentää ilman varoitusta pois talosta.


No mitä täällä juodaan? Sojua - tuota paikallisten alkkisten ylintä ystävää. Soju on siis paikallinen 20% alkoholia sisältävä viina. Asiassa mielenkiintoista on kuitenkin se pikku yksityiskohta, että pullo tätä tulilientä maksaa 70senttiä - 0,7euroa!! Ja kahden pullon naamioon imaisu aiheuttaa melko tukevan sekavatilan. Kalja taasen on noin euron hintaista, joten se häviää 6-0 Sojulle. No makuhan vastaa fifty fifty vodka-vesi sekoitusta, mutta ketäs se kiinnostaa kunhan hyppy kulkee.

Korealaisten kielitaito on yleisesti ottaen surkea. Taksikuskit, monet yliopiston työntekijät jne. eivät juuri puhu sanaakaan englantia. Mutta korealaisilla nuorilla on kova hinku oppia vieraita kieliä. Se on kuitenkin suhteellisen kallista huvia, joten Language exchange(Kielivaihto kuulostaa hölmöltä =) ) on hyvin suosittua. Eli siis periaattella että opetetaan toisiamme. Usein tietty korea-englanti vaihtona. Olin hieman kiinnostunut aiheesta ja huomasin ilmoitustaululta, että joku korealainen haluaa oppia suomea!! No olemme sopineet huomiselle(maanantai) tapaamisen, ja ehkä opetamme toisiamme. Ehkä samalla selviää miksi ihmeessä juuri suomi?? Aika jännää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home