Sunday, September 10, 2006

The Korean way

Yleistä Koreassa elämisestä...

Hinnat:
Syöminen tekee suurimman loven lomppakkoon tällä hetkellä. Ongelmana on, ettei Dormitoriossa saa tehdä muuta kun mikroruokaa, joten ulkona syömistä tulee harrasteltua päivittäin. 6000w(4e) saa ihan kohtuu mätöt Sinchonissa. Sinchonin ympärillä sijaitsee ainakin 4 yliopistoa, joten kilpailu nälkäisistä suista on kova. Alkoholi on aika juotavan hintaista. Eli 8000w(6,5e) 2l kannusta. Yksin dokailu onkin sitten kalliimpaa, mutta täällä kyllä löytää aina seuraa. Enpä ole vielä huomannut merkkejä ns. eurooppalaisesta juomakulttuurista. Aina joku patonginpurija tai liimatukka on naamat loppuillasta. Taksia tulee käytettyä todella paljon. 2000w aloitusmaksulla ajelee pari kilsaa ennen kuin mittari alkaa raksuttaan. Hedelmät taas maksaa maltaita, kuten myös kaikki länsimaiset brändit. Vaatteita ostaessa olen törmännyt varsin mukavaan ilmiöön. Käsien äxäksi ristiminen tai ytimekäs "go away" on mukava tapa kertoa, ettei minun kokoisia vaatteita nyt tällä kertaa löydy. =)

Ihmiset:
Aika leppoisaa porukkaa nämä Korealaiset. Luulin, että suomalaiset ovat vieraskoreimpia ihmisiä maanpäällä, mutta Korealaiset tuntuvat pelkäävän vielä enemmän huonon kuvan välittymistä. Ja "You are very handsome" kommentti leveän hymyn kera(miesten suusta) aiheuttaa hieman vaivaantuneen olon. Ihmiset on kovin pieniä ja tosiaan tuntee itsensä jättiläiseksi esim. metrossa. Vaikka Soulissa aika vähän näkyy länsimaalaisia, ei ihmiset nyt kauheasti huomiota kiinnitä. Asia erikseen on 13-16 vuotiaat, jotka huutelee jotain englantia muistuttavaa perään kadulla tallaillessa. Kulttuurishokki odottaa vielä tuloaan. Ihmiset ovat yleisesti ottaen hyvin anteliata, mutta toisaalta melko ujoja. Englantia eivät aina uskalla puhua vaikka osaisikin vähän.

Kaduilla kulkevat Soju pullot aiheuttavat hihittelyä. Koreassa viinaa mainostetaan tanssivilla, lapsenkasvoisilla Soju-hahmoilla! Lapset on ainakin innoissaan. Niin minäkin:

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Moi!

Kuin kaksi marjaa: Mikko ja Soju-pullo. Mistä sä tiedät, jos 50% korealaisista miehistä oiskin myös kiinnostunut miehistä... :) No ei, ne on vaan kateellisia sun atleettiselle ja skandinaaviselle ulkoasulles.

Sul alkaa olee nyt semmonen sopiva päivitys tahti eli 2 kertaa viikossa. Tylsää ku tulee kotiin ja menee tsekkaa blogit ni siel on vaan samat postaukset. Maaritilla ilmeisesti samat intressit kotiin päästyä. Aina ehtiny kommentoimaan ennen muita. Terkkuja Maaritille! :)

3:40 AM  
Blogger Mikko said...

Kylläkin tämä on eri Maarit =) Voi toki terkkuja silti lähettää..

5:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Loistavaa!! loistavaa! ilohan tätä on lukee...hyvä mäyrä! komeita kuvia (ja miehiä)! kotosuomessa on sun paikat vielä kovinkin ehjinä ja peltsin kanssa mennee mainiosti. Toki minäkin tahdon lähettää maaritille terkkuja! ja toisin kuin kaius, tiedän tasan kuka tää maarit on :)

7:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Mä olen muuntanut rakkauteni ihmiseen fyysilliseksi sinun sohvallasi ollessasi kaukaisilla matkoillasi. Kirjoitelmasi ovat kaunista luettevaa, enkelten tanssia silmille.

8:39 AM  

Post a Comment

<< Home