Monday, September 04, 2006

To see Busan and die!


Joo eli otin sitten äkkilähdön Etelään, kun Souli alkoi tympiä! Eli keskiviikkona lähdettiin - 4 ranskalaista, 1 suomalainen ja 1 itävaltalainen - temppelivisiitille. Paikka oli Haeinsan temppeli lähellä Daegun(2m asukkia) kaupunkia. Temppelialue on Unescon suojelukohde ja melko komia paikka niin temppeleiden kuin myös maisemien suhteen. Temple Stay otettiin

käyttöön 2002 World Cupin aikaan, ja kun suosiota riitti kokeilua jatkettiin. Ideana siis, että ihmiset voivat muuntautua munkeiksi yhdeksi tai useammaksi päiväksi. No, itse petyin kun emme saaneet munkkikaapuja lupauksista huolimatta! Ruokakin oli pahaa ja aamu 3:lta herääminen oli aika mielenkiintoinen kokemus. Enkä jaksanut polvistua ja kumartaa 108 kertaa vaan luovutin aina kesken. Mutta silti oikein hyvä kokemus. Munkit ovat aika vekkuleita ja antoivat henkilökohtaisia opaskierroksia kymmenen sanan englannin sanavarastollaan.


Seuraavana päivänä päätimme karsia hikipingot joukostamme(koulu alkoi perjantaina), ja suuntasimme Sylvainin ja Carolinen(blogit) kans Busaniin. Busani on Korean toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu hiekkarannoista. Sää suosikin kivasti ja rannalla makoilu oli varsin mukavaa 29C lämmössä. Rannailla norkoilun ohella tuli vaelleltua vuorella, ja palautusjuomana käytettiin 1,7 litran Hite nimistä "urheilujuomaa". Vaeltelun jälkeen kävimme aasian suurimmassa spa:ssa(kylpylä) lillumassa. Paikan hintalaatu-suhde oli vallan mainio. 7900W(6,5e) sai lillua kymmenissä ammeissa ja saunoissa. Hintaan sisältyi myös happihuone, karaoke ja elokuvateatteri. Eli ei paha. ja uni maittoi span jälkeen, kun aiemmin oli jolkotellu yli 12km ylösalas.


Busan on kalastuksen mekka ja maailman 4:ksi suurin satama. Maan suurin kalamarkkina tuli koettua myös. Ns. kalamarkkina, meinaan tuntui siltä, että kalaa oli melko vähän verrattuna kaikkeen oksettaviin örrimörreihin joita teurastettiin myyntikojuissa. Ja ödööri oli sen mukainen, että piti vaihtaa vaatetusta ennen illalliselle menoa. Myös risteilyllä tuli käytyä ja tivolia testaamassa. Leppoista meininkiä siis. Sunnutai-iltana lähdimme palailemaan Soulia kohti iho sopivan punaruskeana.

Puola kaatui! Hyvä Suomi! Hyvä Litti! Keskiviikkona Portugalille samat temput. Itse menen varmaan Korea-Taiwan matsiin!! Huomenna ensin jotkut bileet. Tänään oli eka koulupäivä. Proffat vaikuttavat päteviltä ja aineet mielenkiintoisilta. Muut erot =) kotoiseen kouluun ovat, että oppilaiden on pakko osallistua tunteihin aivan eri tavalla. Esitelmiä ja keskustelua. Eiköhän siihen totu alun jäätymisten jälkeen! Kursseja en vielä varmaksi ole valinnut. Mergers&acquisitions, International Economics vasta varmat. Chinese economy vaikutti mielenkiintoiselta tänään.



1 Comments:

Blogger Caroline said...

Here, I am on your blog, and I can add my commentaries> Such a nice trip...First, the thing you have enjoyed a lot : for sure, the templestay, with a wake up at 3 in the morning, a delicious meal composed by plain rice and vegetables, prayers in Korean 3 ti;es a day, bowing 108 times...Such good rememberances..
But Busan was also nice : wake up only at 9 by a nice young lady, walking during 5 hours in teh mountains with nice friends, spending more than 2 hours in the biggest Asian's Spa, discuss about everything, laughing, sharing hat...It was really nice. Now, we just have to schedule another 4 days trip in South Korea.
Have fun together.

Caro

1:48 AM  

Post a Comment

<< Home