Monday, November 06, 2006

Mid-term kokeet, Halloween, Juhlia, Vaeltelua...

Teeerve! Viimeisistä kommenteista onkin sitten kulunut kaameat kaksi viikkoa. Nöyrät pahoitteluni! Kotikonnuilla ollaan varmasti jo huolissaan miten se Mikko siellä kaukana selviää. Blogi-päivityksestä tuli melkoinen sekamelska. Tässä illalla sain opintoveriltani Photoshop-kurssin, joten jatkossa pistelen kuvia matriisi-muodoissa..

Korean sääkin kääntyi tässä syksyyn. Ekaa kertaa taidettiin tänään jäädä alle 10C-asteen päivälämpötilan. Jo pari viikkoa on illallisellekkin ollut parempi ottaa jo pitkähihainen. Niille, jotka ovat huolissaan minun jäätymisestä, on sanottava, että keskiviikoksi on luvattu taas 19C. Ruskan värit tulleet kivasti esiin ja muutaman kerran jo sataa-ripottanut.



Mid-term kokeet menivät suuremmitta tuskitta. Kokeet olivat International Economics ja Financial management in international business -kursseilta. Aika helpohkoja olivat, kun hyvillä pohjatiedoilla oltiin liikkeellä. Muutamat pienet esitelmätkin tuli pidettyä. Jep, kuvissa kokeisiin lukiessa tutuksi tullut kirjasto ja Campuksen pääkatu. Campuksella sijaitsee oma pikku vuoren nypykkä, mutta jo pääkatu on melkoinen:




Suomessa melko tuntematon Halloween ollaan kopioitu Koreaan melko mallikkaasti viime vuosina. Itse tuli käytyä kolmissa juhlissa. Asustukseeni en niin kauheasti panostanut, mutta eihän Suomen kuninkaalla olekkaan varaan hienostella. Toiset vaihtarit olivat hieman nähneet vaivaakin. Seuraavassa muutamia kuvia. Varsinkin Nalle Puh ämpäripäissään, Tequila kädessään piristää aina juhlia. Tai miten olisi kanadalainen liian pienessä sisäkön asusussa tai hollantilaiset spidermanit...?










Lauantain syötiin ja juotiin sitten rehellisesti suomalaisten rahoilla! Suomen suurlähetystön puolesta järjestettiin vastaanotto Soulissa asuville suomalaisille ja suomea opiskeleville. Oli varsin hauskaa kuunnella kun korealaiset puhuivat suomea ja olivat aivan huumassa kun jotain keskustelua syntyi. Myöhemmin illalla olikin yllättäen yhdet Halloween-juhlat lisää! Kuvissa vähän suomea opiskelevia korealaisia sekä yksi joka ei kuulu joukkoon(pähkinä kuuluukin: kuka ei kuulu joukkoon?)




Eilen eli sunnuntaina kävin vaeltelemassa Soulin pohjoispuolen kansallispuistossa Dobongsanin vuorella. Matka huipulle(about 800m) kesti reilu 3 tuntia ja takaisin hieman vähemmän - yhteensä noin 8km melko vaativaa maastoa. Ja nyt särkee vähän joka lihasta. Seuraavassa kuvia noususta ja huipulta. Olin matkassa korealaisen toverini Jenn kanssa. Monet vaihtokavereista lähtivät hieman kauemmaksi ja parempiin maastoihin, mutta varustuksen puuttuessa päätin jäädä Soulin ympäristöön. Seuraavassa kuvia. Tulee esim. ilmi että Sunnuntaina vuori on täynnä ihmisiä. Vaellus on Korean suurin harrastus.



Soulia tulee kierreltyä, joten pitänee muutamia kuviakin näyttää! Siinä pari otosta keskustasta:




Mitä normaalisti täällä teen? Melko tyypillinen päivärytmini:
9 Heräys kämppiksen herätyskelloon
9.15 Munaa ja pekonia alakerran ravintolassa
10-14 Kirjojen lueskelua/ kaupungilla kiertelyä, Lounas 13 aikaan tovereiden seurassa
15-16 Luento Kansantaloutta
Välissä nettisurffausta
18-20 Luento Rahoitusta/Kiinan taloutta
21 Illalliselle kavereiden kannsa, Silloin tällöin parille oluellekkin sen jälkeen :)

Seuraavassa lisää kuvia Soulista. Kaksi kuvaa talomme lähellä olevasta sairaalasta, kuva kaupungin sisään rakennettetusta keinotekoisesta virrasta(Täynnä tilataidetta ym. todella hieno!) sekä temppeli keskustassa:



Hehei, tänään varasin liput Kiinaan! Hintaa tuli 315e Pekingin matkalle. Teen reissuni yksin ja vietän siellä aikaa 6 päivää! Koulunkin kanssa menee ihan kivasti yhteen. No tämä tästä, nähtäillään! BTW. Hyvää toimintaa Jyväskylässä Myllyn pojat! No koitan palailla blogille ennen Kiina, todennäköisesti Sunnuntaina!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home